Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Lainaa.com

Mitä on affiliate-markkinointi?

affiliate-markkinointi eli kumppanuusmainonta

Affiliate-markkinointi on liiketoimintamalli, joka tuottaa tuloja suosittelupalkkioiden avulla. Henkilö, joka alun perin ohjasi yrityksen sinulle, saa prosenttiosuuden siitä, mitä ansaitset kumppanilinkin kautta tehdyistä ostoksista saatavien palkkioiden kautta. Kumppanuusmarkkinointi on yrityksen tapa hankkia asiakkaita tuotteen myynnin sijaan.

 

Mihin affiliate-markkinointia käytetään?

Kumppanuusmarkkinointi on uskomattoman kustannustehokas malli uusien asiakkaiden hankkimiseen. Tämä liiketoimintamalli ei vaadi suurta mainosbudjettia menestyäkseen, mikä tekee siitä ihanteellisen pienille yrityksille, jotka haluavat ansaita tuloja suosittelupalkkioiden avulla. Myös suuret yritykset käyttävät tätä mallia lisätäkseen tuotetietoisuutta pienin kustannuksin.

Miten affiliate-markkinointi toimii?

Ensinnäkin yrityksen, jonka kanssa työskentelet kumppanina, on edistettävä tuotetta tai palvelua, josta olet kiinnostunut ja joka kuuluu myös sinun käyttämääsi markkinarakoon. Jotta voit ansaita rahaa tämän liiketoimintamallin avulla, jonkun on tehtävä ostos affiliate-linkkisi kautta, ja yritys maksaa sinulle provision siitä, että suosittelet häntä. Palkkio voi vaihdella sen mukaan, minkä tyyppisestä yrityksestä on kyse tai kuka sitä edistää.

Mitkä ovat affiliate-markkinoinnin hyödyt?

Kumppanuusmarkkinointi on kustannustehokas liiketoimintamalli, jonka avulla yksittäinen henkilö voi ansaita tuloja ilman, että hänen tarvitsee käyttää paljon rahaa. Kumppanuusmarkkinointia voidaan harjoittaa internetissä tai offline-tilassa ja käyttämällä erilaisia tapoja mainostaa tuotetta, kuten bannerimainoksia, ponnahdusikkunoita tai sähköpostimarkkinointia. Kumppanuusmarkkinoinnin etuna on, että henkilön ei tarvitse myydä tuotetta suoraan, jotta joku muu voi ansaita rahaa myynnistä saatavien palkkioiden kautta.

Esimerkki verkkosivustosta, joka hyödyntää affiliate-markkinointia

Kodinkoneopas.com on verkkosivusto, joka tuottaa erilaisista kodin tuotteista vertailuja ja oppaita ostamiseen. Sivusto on tehnyt sopimuksen affiliate-verkoston kanssa, ja liittynyt heidän kumppanuusohjelmaan, johon sivusto ohjaa liikennettä ja ansaitsee tuloja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *